Groep 7

Welkom op de website van groep 7!


Agenda  

-

- woensdag 25 april: afsluiting project. Vanaf 11.30 uur kijkmoment 

- donderdag 26 april: werkblad rekenen: inhoud cm3 - dm3 

- donderdag 26 april: bezoek VOC in Nationaal Archief in Den Haag . De bus vertrekt om 11.00 uur en zal om 14.15 uur weer terug zijn.

- vrijdag 27 april: Koningsdag vrij

- maandag 30 april t/m vrijdag 11 mei: Meivakantie

- dinsdag- en woensdagochtend 15 en 16 mei: Fietscontrole voor het praktische verkeersexamen!!!

- maandag 21 mei: 2e Pinksterdag vrij

- dinsdag 22 mei: Studiedag vrij

- donderdag 24 mei: Praktisch verkeersexamen
Schoolreis Duinrell

We gingen met schoolreis naar Duinrell. We mogen in groep 7 vrij rond lopen door het park. Er zijn leuke attracties. De favoriete achtbanen van onze klas waren de waterspin, Falcon , Dragon fly , Mad mill en de splash. De waterspin is een attractie waar je over de kop gaat en dan draai je ook nog. De Falcon is een achtbaan die steil omhoog gaat en dan steil naar beneden en dan over de kop en een kurkentrekker. De Dragon fly is een grotere versie van de kikkerachtbaan (als je die kent). De Mad mill is een schommel schip die ook nog draait. De splash is een wild water baan daar je met een bootje omhoog gaat en steil naar beneden gaat. Dit was onze schoolreis!

Joey & Sebastiaan


Monumentendag

Vrijdag 8 september gingen wij naar de Gouwekerk omdat het Monumentendag was op school. We gingen op de fiets en het regende hard. Toen we er waren gingen we naar binnen in de gouwe kerk. We mochten eerst even rondkijken en daarna kwam er een mevrouw en ging ons wat vertellen over de geschiedenis van de gouwe kerk. Daarna kregen we een werkblad. We moesten als opdracht tegels met verschillende plaatjes daarin herkennen. We gingen opzoek naar te tegels en schreven ze op. We moesten ook als opdracht zo’n raam tekenen die daar zijn gemaakt. Iedereen had een raam gemaakt, sommige hadden er ook meer gemaakt. Toen we alle opdrachten af hadden liet de mevrouw ons nog wat foto’s zien in een kast. Toen we klaar waren gingen we naar huis.

Geschreven door Féline


Goudse kaasquiz


Wij deden mee aan de Goudse kaasquiz omdat Gouda 750 jaar bestond.

Het spel ging zo: er streden 2 scholen tegen elkaar en toen las iemand de vragen voor, dan kon je kiezen uit jonge kaas,belegen kaas en oude kaas. En er ging een lampje branden bij de goede kaas. Als je moet gaan rennen dan zegt het publiek:KIES JE KAAS!!!! En als je het goed had, dus als je bij de goede kaas stond mocht je een bal pakken uit de ballenbak. En er waren ongeveer 20 vragen en de school die uiteindelijk de meeste ballen had ging door naar de finale. Wij waren 2e geworden Lodewijk,Pepijn,Rosalie,Boyd en Sanne

R.K. Basisschool De Bijenkorf
Aalberseplein 6
2805 EG Gouda
0182-516675
© 2018
Website en ontwerp door Condept