Groep 1/2b

Agenda september - oktober


27 september: Begroetingsdag en kleuterdans

29 september: Bezoek aan het consultatiebureau (in de middag)

03 oktober: Opening kinderboekenweek thema griezelen

04 oktober: Studiedag kinderen vrij

05 oktober: School dicht i.v.m. staking

06 oktober: Maatjesactiviteit, voorlezen

11 oktober: Boekenbeurs (voor groep 1/2 v.a. 12:00uur)

12 oktober: Brandoefening

16 oktober t/m 22 oktober: Herfstvakantie
Themabericht


Beste ouders/verzorgers/belangstellende,

 

Welkom op de website van groep 1/2B. Op deze website kunt u lezen met welk thema wij werken en ook zal ik zo nu en dan wat foto's plaatsen van onze themahoek. Ook kunt u hier de belangrijkste agenda punten vinden en natuurlijk de kinderen die jarig zijn worden niet vergeten.


De eerste twee weken hebben we bij de kleuters gebruikt om elkaar een beetje te leren kennen en vertrouwd te raken met de regels en routines op school. Laatst zijn wij begonnen met het eerste thema van dit jaar: “het consultatiebureau”. In de huishoek is baby Jasper geboren, en daar horen beschuit met muisjes, kaartjes, feest en foto’s bij. Gaandeweg worden er steeds meer spelelementen toegevoegd: huisbezoek van de dokter, met de baby naar buiten, controle op het consultatiebureau (en wat doet de verpleegkundige dan allemaal)… Op deze manier wordt telkens het spel in de hoeken verrijkt en komen de kinderen spelenderwijs in aanraking met taal, rekenen, meten en wegen.

We vinden het fijn als de kleuters spullen van thuis meenemen om de hoeken ‘echter’ te maken. Samen met de kleuters bedenken we wat we misschien nog zouden kunnen meenemen van huis of zelf kunnen maken. Misschien vindt u in de tas van uw kind een ‘boodschappenbriefje’ met spullen die we nog kunnen gebruiken, of vraagt het thuis om spullen die bij het thema passen. Mocht u iets meegeven, wilt u het dan voorzien van de naam van uw kind? Op school wordt in de ‘Werkplaats’ veel zelf gemaakt om bij het spel te gebruiken. Meer informatie over deze manier van werken en spelen vindt u via  www.tesselvanderlinde.nl .


Het thema loopt tot de herfstvakantie. Dan wordt het consultatiebureau samen met de kinderen opgeruimd en kunnen de spullen weer mee naar huis.


Alvast bedankt voor uw medewerking,

Juf Jolijn
Jarige leerlingen in september en oktober


21 september: Teun

27 september: Thijs

R.K. Basisschool De Bijenkorf
Aalberseplein 6
2805 EG Gouda
0182-516675
© 2018
Website en ontwerp door Condept